Svet
14 ogledov

Starši bodo otroke dobili nazaj

Približno 10 tisoč privržencev sekte mormonov živi na meji med zveznima državama Žurnal24 main
Po večtedenskem prerekanju je okrajno sodišče ameriške zvezne države Teksas odredilo vrnitev več kot 440 otrok poligamistični ločini mormonske sekte.

Po tem, ko so oblasti staršem v mormonski sekti zaradi domnevnega spolnega nadlegovanja odvzele več kot 400 otrok, je prizivno sodišče že pred nekaj dnevi odločilo, da oblasti otrok staršem ne bi smele odvzeti, saj naj ne bi bilo zadostno dokazano, da naj bi bili deklice in dečki v akutni nevarnosti.

V skladu s sklepom sodišča lahko oblasti družine sicer nenapovedano obiščejo brez vnaprejšnje najave in se pogovorijo z otroki. Slednje lahko brez privolitve staršev tudi medicinsko in psihološko pregledajo.

Vrhovno sodišče ameriške zvezne države Teksas je sicer konec maja potrdilo odločitev prizivnega sodišča, da morajo državne oblasti staršem vrniti otroke, ki so jih pred dvema mesecema odvzeli pripadnikom ločine mormonske sekte.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.