Svet
8 ogledov

Starši dveh olimpijcev v bankrot

Gabby Douglas
1/3
EPA
Kar dva ameriška dobitnika olimpijskih kolajn bosta morala svojo slavo uporabiti tudi zato, da bosta pomagala poplačati dolgove staršev. Medtem ko je mati zlate olimpijke Gabby Douglas že bankrotirala, sta starša srebrnega olimpijca Ryana Lochteja tik pred tem.

Gabby Douglas je prva Afroameričanka, ki je osvojila zlato olimpijsko medaljo v gimnastiki. Šestnajstletnica je ena najbolj priljubljenih športnic teh olimpijskih iger, dobila pa je tudi vzdevek leteča veverička. Oglaševalci ji že ponujalo milijonske vsote za nastopanje v njihovih oglasih, pogodbo z enim od proizvajalcev kosmičev je že podpisala, njena podoba se je pojavila tudi na škatlah.

Milijoni ji bodo prišli še kako prav. Njena mama Natalie Hawkins, samohranilka s štirimi otroki, je namreč podala vlogo za bankrot, poročajo ameriški mediji. Od leta 2009 že živi od socialne pomoči, saj zaradi težav z zdravjem ne more delati. Gabby sicer zadnji dve leti ni živela pri mami v Virginiji, ampak je trenirala v Iowi.

Tudi 28-letni srebrni olimpijec Ryan Lochte bo moral priskočiti na pomoč staršem. Plavalčevim staršem je banka na Floridi poslala opomin, da ji dolgujeta četrt milijona dolarjev. Lochtejeva sta se lani ločila in se, kot kaže, pozabila dogovoriti glede odplačevanja dolgov banki.

Tako Gabbyjina mama kot Ryanovi starši so te dni v Londonu navijali za svoja otroka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.