Svet
1688 ogledov

Starši otroka, ki ne nosi maske, dobili obvestilo o prekršku

Pred OŠ v Krapinskih Toplicah na Hrvaškem Marin Tironi/PIXSELL
Pred osnovno šolo so se zbrali starši učenca in nasprotniki cepljenja.

Hrvaški mediji poročajo o napetostih pred osnovno šolo v Krapinskih Toplicah, potem ko zjutraj v šolske prostore niso spustili učenca osmega razreda, katerega starši ne želijo, da nosi masko v notranjosti šole. 

Starši protestirajo pred šolo, ob njih se je zbrala skupina nasprotnikov cepljenja, ki jih je policija okoli 10.35 legitimirala. 

Ravnatelj: Morali smo poklicati policijo

"Na žalost smo morali poklicati policijo, ker se ne počutimo varno," je za Zagorje.international povedal ravnatelj Samson Štibohar. Obrazložil je tudi, da učencem ni potrebno nositi mask v razredu, le na hodnikih in v preostaliih skupnih prostorih.

Štibohar je pojasnil, da je staršem otrok povedal, da, če obstajajo zdravstveni razlogi, je lahko otrok s potrdilom zdravnika brez maske, a so mu starši odvrnili, da je njihov otrok zdrav, a da ne želijo, da nosi masko. "Upam, da si bo njegov oče premislil," je dejal Štibohar in dodal, da je navedeni učenec v preteklem letu brez težav masko nosil.

Župan Željko Kolar je za Index.hr povedal, da tisti, ki delajo nered, pred šolo niso dobrodošli. 

V šolo je okoli 12. ure prišla tudi varuhinja otrokovih pravic Helene Pirnat Dragičević in povedala, da je prišla, ker jo skrbi stanje, ki se v šoli že nekaj dni ni umirilo.

Pred OŠ v Krapinskih Toplicah na Hrvaškem | Avtor: Marin Tironi/PIXSELL Marin Tironi/PIXSELL

Okoli 13. ure je policija staršem otroka, ki v šoli že več dni ni nosil maske, napisala več obvestil o prekrških.  Oče dečka Kristijan Gaćina je prejem obvestila zavrnil, zato je policija nalog policija zataknila za brisalce avtomobila. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.