Svet
6 ogledov

Starši otrokom ne bi zapustili denarja

Denar v kuverti Shutterstock
Večina staršev svojim otrokom ne bi zapustila denarja, saj menijo, da z njim ne bi znali ravnati, kaže ameriška raziskava, ki so jo opravili med bogatimi odraslimi Američani.

Večina mladih bogatih Američanov meni, da je pomembno, da starši svoj denar zapustijo otrokom. Vendar njihovi starši žal niso istega mnenja. Letna raziskava blaginje, ki jo je opravil U. S. Trust, del Bank of America, je pokazala, da 55 odstotkov odraslih med 47. in 66. letom denarja ne bi zapustilo svojim otrokom, ampak bi ga raje namenili dobrodelnim ustanovam. Medtem pa mlajši od 46 let menijo, da je njihova naloga, da denar zapustijo svojim otrokom, piše Reuters.

Niso prepričani, da bi z denarjem znali ravnati

In zakaj starejši v raziskavi svojega denarja ne bi zapustili otrokom? Nekateri menijo, da si mora vsaka generacija ustvariti svojo blaginjo, drugi pa, da je bolje vlagati v otroke v času njihovega odraščanja.

Raziskava je razkrila tudi, da šest od desetih bogatih staršev ni povsem prepričanih, da bi njihovi otroci znali ravnati z dediščino.

O denarju ne govorijo

Večina vprašanih se s svojimi otroki o denarju ne pogovarja. Le 37 odstotkov jim je razkrilo stanje na svojem računu, medtem ko se starejši od 67 let s svojimi otroki o denarju sploh niso pogovarjali, saj so bili tako vzgojeni sami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.