Svet
3930 ogledov

Starši prepovedali transfuzijo za novorojenčka

Dojenček Profimedias
Starši novorojenčka so se sklicevali na verske razloge, prepovedali so transfuzijo dojenčka, češ da ne sme dobiti "tujo kri".

Dojenček iz srbskega Požarevca bi moral nujno za svoje preživetje dobiti transfuzijo krvi, ki pa so jo njegovi starši odkrekli zaradi verskih razlogov. Kot je danes poročala srbska agencija Tanjug, so otroka vendarle operirali, trenutno uspešno okreva v bolnišnici v Beogradu.

Srbski mediji so pred tem poročali, da zakonski par iz Požarevca ni dovolil, da njihov pravkar rojeni otrok "prejme tujo kri", saj je to v neskladju z verskimi prepričanji Jehovih prič, ki jim zakonca sledita.

Primer je prevzel Center za socialno delo v Požarevcu. Direktorica tamkajšnjega centra Tatjana Rajić je povedala, da so njihovi delavci reagirali pravočasno in da je z novorojenčkom, danes starim 16 dni, zdaj vse v redu. Za dečkovo operacijo so na koncu vendarle pridobili vsa potrebna soglasja, je še povedala Rajićeva.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 22:40 27.november 2017.

    Spoštovat želje staršev. Če otrok zaradi tega umre, bodo itak starši nosili doživljenjske psihološke posledice. Ni prav, da se komurkoli bilokaj vsiljuje. Sicer gremo nazaj v totalitarizem, oziroma tudi nazaj v fašizem.