Svet
7894 ogledov

Starši prijavili sina policiji: "Ne moremo več"

stop
Odrasli sin starše neprestano prosil za denar. Prekipelo jima je.

Matthew Karley je bil obsojen zaradi nadlegovanja družinskih članov. Sodišče mu je naložilo petletno prepoved stikov s starši. Razlog za takšno odločitev tiči v tem, da je Karley neprestano prosil starše za različne vsote denarja. Lani je bil zaradi nadlegovanja obsojen na 8 mesecev zapora. 

A po prestani kazni s takšnim vedenjem ni prenehal, zato sta se starša spet obrnila po pomoč na sodišče in dosegla prepoved stikov. Oče Paul je pozdravil odločitev sodišča, saj je njegova žena zaradi sinovih pritiskov doživljala velik pritisk. A sin se je na odločitev sodišča požvižgal in po krajšem predahu nadaljeval z nadlegovanjem staršev. Samo v enem dnevu je starše poklical tridesetkrat. 

"Od staršev je ves čas hotel denar in pri tem lagal, zakaj ga potrebuje," je pojasnil tožilec. "Rekel jima je, da ima razgovor za službo, za kar se mora pobriti, a je njegov brivnik pokvarjen. Starše je prosil za denar za nov brivnik. Onadva sta pristala na to, a se je sin naslednji dan pri njima prikazal z brado." Starša je v sporočilih kritiziral in ju nato spet prosil za denar. 

Sinova odvetnica je na sodišču dejala, da se njena stranka zaveda, da mora prenehati s takšnim vedenjem in da ga je bivanje v zaporu izučilo. Ker ni upošteval prepovedi stikov, mu je sodišče naložilo 12 mesecev družbeno koristnega dela. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.