Svet
37 ogledov

Starši umrlih dijakov Lufthansi poslali odprto pismo

Reševalna akcija EPA
Starši nemških srednješolcev, ki so umrli v nesreči letala družbe Germanwings, so besni nad ponujeno odškodnino. Na Lufthanso, lastnico omenjene družbe, so naslovili protestno odprto pismo.

Starši dijakov, ki so umrli v tragediji letala Germanwings, s strani Lufthanse zahtevajo opravičilo zaradi "smešne" ponudbe. Gre za okrog 85 tisoč evrov odškodnine na umrlega potnika, v ta znesek pa je že vključenih 50 tisočakov neposredne finančne pomoči. Starši nemških dijakov ocenjujejo ponudbo kot žaljivo, piše Daily Mail.

Na Lufthanso so naslovili odprto pismo, v katerem so izpostavili svoje razočaranje nad njihovo ponudbo in odnosom. Med drugim so poudarili tudi, da se direktor Lufthanse Carsten Spohr ni osebno obrnil na nobenega svojca žrtev in se jim opravičil v imenu družbe, katere kopilot je namenoma ubil njihove ljubljene.

Spomnimo. 14 nemških dijakov srednje šole v Halternu se je skupaj z dvema profesorjema vračalo z ekskurzije v Španiji, ko je 24. marca letos kopilot letala družbe Germanwings letalo namenoma pognal v steno francoskih Alp, pri čemer je umrlo 150 ljudi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.