Svet
15 ogledov

Stavka odpihnila tudi slovenski obisk

Žurnal24 main
Zaradi stavke zaposlenih na izraelskem zunanjem ministrstvu odpadel tudi obisk slovenskega vrha.

Na izraelskem zunanjem ministrstvu zaposleni zahtevajo višje plače, njihovi nadrejeni pa se zdaj bojijo, da bodo odpovedi visokih obiskov vrgle slabo luč na njihov ugled v mednarodni skupnosti.

Tako je odpovedan tudi slovenski obisk – po pisanju nekaterih medijev naj bi pot tja načrtoval predsednik vlade. Odpovedan je tudi obisk hrvaške delegacije in pod velikim vprašajem obisk nemške kanclerke Angele Merkel konec januarja.

Z Medvedjevom v Davosu
Še največji udarec bo izraelski zunanji diplomaciji zadala odpoved ruskega predsednika Dmitrija Medvedjeva. To bi bil prvi obisk ruskega predsednika v tej državi po letu 2005.

Medvedjev in izraelski predsednik Šimon Peres sta sicer govorila po telefonu in se strinjala, da se ločeno srečata na gospodarskem forumu v Davosu. Predvidena tema pogovorov je bil bližnjevzhodni mirovni proces. Medvedjev se bo kljub težavam Izraelcev sestal s palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.