Svet
6072 ogledov

Ste videli, kaj je učenec letenja najprej naredil po zasilnem pristanku?

Zasilni pristanek Youtube
"Ali res lula?"

Ne gre mu zameriti, kandidat za letalski izpit je ravnokar doživel enega tistih dogodkov v življenju, ko bi šlo lahko vse po zlu. Pred dnevi je bil skupaj s svojim inštruktorjem na letalu vrste cessna nekje nad mestom Georgia v ameriški zvezni državi Mississipi, ko je malemu letalu odpovedal motor. 

Inštruktor Jim Williams je takoj prevzel kontrolo nad letalom in izkoristil edino možnost, ki jo je imel - pristanek na avtocesti spodaj. K sreči je letalu uspelo pristati v gostem prometu, kar je posnela sopotnica v avtomobilu, ki se je po naključju znašel tik za letalom. 

"Morda potrebujejo nujno zdravniško pomoč," pravi sopotnica na posnetku, ko se nekaj trenutkov ni zgodilo nič.

In potem je sledil eden najbolj komičnih trenutkov zasilnih pristankov - odprla so se vrata, učenec je stopil iz letala, mirno odkorakal nekaj metrov stran od letala, si odpel hlače in se olajšal.

"Ali slučajno lula?!", zaprepaščeno vpraša snemalka.

Prve ne bo pozabil nikoli

Inštruktor Williams, ki ima za seboj skoraj štiri desetletja učenja letenja, je po pisanju Daily Maila policiji povedal, da sta z vajencem v zraku skušala na vse načine zbuditi motor, a preprosto ni šlo. Zato je zavil levo in se spustil na avtocesto. Ob pristajanju je verjetno oplazil tudi nekaj vozil. 

Za njegovega učenca je bila to šele prva učna ura v zraku. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • kontrahan 13:56 30.december 2018.

    jaz bi se pos...l ne samo posca...l