Svet
21 ogledov

"Stekel je mimo mene in ga zabodel z velikim nožem"

london napad Profimedias
Očividci so opisali dogajanje v Londonu. "Pomislil sem, da se to ne more dogajati," je dejal eden o dnjih.

Rick Longley je za Sky News opisal dogajanje v času napada v Londonu. Kot je povedal, so bili na poti proti postaji podzemne železnice, ko so zaslišali glasen pok in videli, da je nekdo z avtom pokosil pešce. Množica se je pomikala proti vratom točno nasproti Big Bena.

"Mimo mene je šel moški z velikim nožem in ga začel zabadati v policista. Nisem še videl kaj takega. Ne morem verjeti, kaj sem videl," je dejal Longley. "Slišali smo vpitje, ljudje so tekli naokrog. Nato sem pogledal na mojo levo in nekdo je stekel skozi vrata in napadel policista. Na pomoč mu je prišel drug policist. Napadalec je vstal. V rokah je imel nož," je povedal Kevin Schofield, ki je nato slišal več strelov. 

"Pomislil sem, da se to ne more dogajati"

Poslanec David Davies je dejal, da se je zunaj sprehajal s kolegom poslancem, ko sta zaslišala vpitje. "Mislil sem, da so protestniki. Nato sem zaslišal strel. Pogledal sem naokrog in pomislil, da to ne more biti to. Sledilo je še več strelov. Mislim, da sem zavpil drugim, naj gredo na tla," je opisal dogajanje pred parlamentom. Skril se je za steber in ob prvi priložnosti stekel v bližnjo stavbo. 

Prestrašena množica ljudi, ki se je umikala z mostu Westminster, je presenetila tudi Davida Turnerja. "Bil je pravi stampedo ljudi. Ko sem jih zagledal, sem pomislil, kaj za vraga se dogaja," je dejal Turner. 

"Čas se je ustavil"

Skupina mladih boksarjev je v času napada zapuščala tiskovno konferenco pred prihajajočim dogodkom in se iz oči v oči srečala z napadalcem. "Slišal sem glasen pok in vpitje, nato pa sem zagledal nekaj dima. Mislil sem, da je prišlo do prometne nesreče," je povedal 25-letni Frazer Clarke. "Pogledal sem proti vratom. Ljudje so tekli, videl sem policista in moškega z dvema nožema, ki se je približeval vratom. Zabodel je policista, ki se je opotekel in padel na tla," je opisal dogajanje. Po tem, ko je drugi policist ustrelil napadalca, so ljudje začeli vpiti, naj se vrnejo v hišo. "Čas se je ustavil. Bil sem v šoku."  

Komentarjev 1
  • sprehajalec 23:24 22.marec 2017.

    Bo treba prekinit tradicijo, pa dati Bobijem pištole. Prej so imeli opravka z Angleži, pa ni bilo treba. Sedaj nimajo več opravka z Angleži.