Svet
21 ogledov

Stepli so se zaradi jezika

pretep v parlamentu Youtube
V ukrajinskem parlamentu so se poslanci tokrat stepli zaradi jezika, ki je bil uporabljen v govoru.

Zaradi ponovnega pretepa med poslanci, so morali včeraj v ukrajinskem parlamentu prekiniti sejo, pišejo na Telegraphu. Predstavniki nacionalne stranke Svoboda so se namreč vpletli v spor z opozicijo. Vodja opozicijske Regijske stranke Oleksandr Yefremov je namreč svoj govor povedal v ruščini, kar je razjezilo nacionaliste. Ti so med njegovim govorom začeli vpiti "ukrajinščina!".

Po prekinitvi govora so poslanci iz koalicijske stranke pristopili k opoziciji in sprožili pretep. Predsednik ukrajinskega parlamenta Volodymyr Rybak je poskusil poslance pomiriti, vendar žal neuspešno.

Pretepi v parlamentu že prej

Ukrajinski poslanci pa tovrstnega pretepa niso sprožili prvič. Decembra 2010 so tako morali zaradi poškodb v bolnišnico odpeljati najmanj šest poslancev. Med pretepom pa niso padali le udarci, temveč tudi stoli. Pretep se je začel zaradi ugovora opozicije na legalizacijo celodnevnega dela.

Aprila 2010 se je incident v ukrajinskem parlamentu zgodil zaradi nekašenga dogovora z Rusijo. Takrat se je moral govorec skriti za marelo, saj je opozicija vanj začela metati jajca in dimne bombe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.