Svet
13 ogledov

"Steriliziraj se in osvoji avto"

Tata nano Žurnal24 main
V indijski pokrajini Radžastan so prebivalce pozvali, naj sodelujejo v novi "nagradni igri", v kateri je glavna nagrada avtomobil.

Zaradi naraščanja prebivalstva so se zdravstvene oblasti odločile za nov pristop k omejevanju števila prebivalcev. Vsi, ki se bodo odločili za sterilizacijo, bodo sodelovali v nagradni igri za najcenejši avto na svetu, indijski Tato Nano. Pari, ki bodo prestali pregled, si bodo avto lahko že pred žrebanjem pobližje ogledali, napovedujejo.

Zdravnik Sitaram Šarma pričakuje, da se bo odzvalo najmanj 20 tisoč parov. Glavni magnet naj bi bil prav prej omenjeni avtomobil. Sodelujejo lahko vsi Indijci in ne samo prebivalci pokrajine Radžastan. Podobnih akcij so se sicer lotili tudi v drugih pokrajinah, poroča BBC.

V igri tudi druge nagrade

V nagradni igri "Steriliziraj se tudi ti" bodo sodelujoči lahko osvojili tudi motocikel, televizijske sprejemnike ter male gospodinjske aparate.

Indijska vlada zaskrbljeno opazuje rast prebivalstva. Glede na trenutni trend pričakujejo, da bi do leta 2030 Indija lahko po številu prebivalcev prehitela Kitajsko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.