Svet
2124 ogledov

"Številna podjetja se pritožujejo zaradi pomanjkanja novih naročil"

BMW tovarna proizvodnja Debrecen BMW
Nemška podjetja bodo v prihodnje manj zaposlovala.

Nemška podjetja so manj pripravljena zaposlovati nove delavce, ugotavlja münchenski inštitut za gospodarske raziskave Ifo. Kazalnik zaposlovanja se je novembra na mesečni ravni znižal za 0,3 točke na 96,2 točke. "Številna podjetja se pritožujejo zaradi pomanjkanja novih naročil," je poudaril vodja raziskav pri Ifu Klaus Wohlrabe.

Vrednost kazalnika v proizvodnji je še vedno v negativnem območju, čeprav se je po tednih padanja novembra nekoliko okrepil, so sporočili z Ifa. Podjetja nameravajo naročila izpolniti z manj zaposlenimi, še posebej to velja v energetsko intenzivnih podjetjih.

Glede novega zaposlovanja so zadržani predvsem v trgovini na drobno.

Med ponudniki storitev se nadaljuje pozitiven trend povečevanja števila zaposlenih, vendar je ta manj izrazit kot prejšnji mesec, so še zapisali na inštitutu.

V gradbeništvu je barometer padel na najnižjo raven po avgustu 2010. Krizo v stanovanjski gradnji je zdaj čutiti tudi pri kadrovskem načrtovanju, so sklenili.

*Fotogtafija je simbolna

Komentarjev 4
  • bobubob 13:32 28.november 2023.

    Čudno, pa tako lepe načrte so imeli....res, sankcije delujejo. Pravzaprav deluje vse. Samo ne tako, kot si plebs misli, da mora delovati.

  • Toma 12:52 28.november 2023.

    Lahko je delati predraga jajca. Naj probajo narediti dobra za 7 plač kot nekdaj pri Fordu!

  • Avatar Andrej42
    Andrej42 10:14 28.november 2023.

    Sankcije delujejo.. Nič več poceni energije, tovarne se zapirajo, odpuščajo se delavci in vse zato, ker podpiramo ukrajinske nacistične barabe.