Svet
3784 ogledov

Številne poškodbe zaradi mešalnika

Poškodbe z blenderjem Kourtni Beebe Facebook
Hude poškodbe uporabnikov električnih mešalnikov.

Številni ameriški uporabniki mešalnikov NutriBullet, ki so v prodaji tudi pri nas, so pri uporabi slednjih dobili hude poškodbe. Blenderji so pri uporabi eksplodirali, poroča MailOnline.

Poškodbe z blenderjem Kourtni Beebe | Avtor: Facebook Facebook
Ena izmed žrtev, 28-letna Kourtni Beebe, je po nesreči z mešalnikom prestala kar šest operacij na obeh dlaneh, kljub temu ji bodo za vedno ostale poškodbe živčnih končičev na dlaneh. Mešalnik je uporabljala v stanovanju svojega prijatelja. "Obe dlani sem imela položeni na vrhu mešalnika, ko sem pritisnila posodo mešalnika. Ta je zdrsnila vstran, rezilo se je še naprej vrtelo in močno poškodovalo moje dlani," je 28-letnica povedala na Daily Mail. "Kri je bila povsod, po stropu, po tleh. Prostor je izgledal kot prizorišče hudega zločina."

Nekateri ostali uporabniki so utrpeli hude opekline rok, prsi in celo obraza. Za zdaj se je najmanj 22 ljudi iz Združenih držav Amerike odločilo za tožbo zoper proizvajalca, ki sicer zavrača kakršnokoli odgovornost in izpostavlja, da so si poškodovanci sami krivi, saj da mešalnikov niso pravilno uporabljali.

NutriBullet mešalniki so na trgu od leta 2003, v tem času so jih prodali že več kot 14 milijonov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Ira 09:54 18.november 2017.

    Da ti kaj takega uspe pa moras biti glup american....tako kot jim morajo se na loncke z vroco kavo pisati - pozor vroce! Adijo pamet res...

  • jozicamurn 15:33 17.november 2017.

    Top shop kvaliteta po EU in ZDA standardih, očitno bomo morali kupovati izdelke s standardi drugih držav.