Svet
34 ogledov

Številne žrtve, nekateri še vedno ujeti v razbitinah

Argentina vlak Reuters
Do nesreče je po poročanju lokalnih medijev prišlo okoli 7.30 po lokalnem času, ko je potniški vlak trčil v prazen vlak, ki je miroval.

Trčenje vlakov v bližini Buenos Airesa je danes zahtevalo življenja, a podrobne številke še niso znane. Po prvih podatkih naj bi umrli trije ljudje.

 

Kot je dejal župan mesta Moron Lucas Ghi, na podrobnosti o številu žrtev še čakajo, ranjenih pa naj bi bilo med 50 in 60 ljudi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Reševalci in prostovoljci na prizorišču nesreče okoli 30 kilometrov zahodno od Buenos Airesa pomagajo ranjenim. Nekaj ljudi naj bi bilo po poročanju britanske mreže BBC še ujetih v vlaku. Tam je tudi več deset reševalnih vozil.

Nesreča se je zgodila na progi Sarmiento, ki povezuje zahodna predmestja prestolnice s središčem mesta. Prav na tej progi se je februarja 2011 zgodila ena od najhujših železniških nesreč v zgodovini države. V njej je umrlo 51 ljudi, še 700 je bilo ranjenih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.