Svet
8 ogledov

Številni mrtvi v samomorilskih napadih

Iračani si ogledujejo posledice samomorilskega napada. Žurnal24 main
V samomorilskem napadu na jugovzhodu Bagdada je umrlo 28 ljudi, 52 jih je bilo ranjenih. Kasneje je Irak pretresel še hujši samomorilski napad, ki je terjal 45 smrtnih žrtev.

Prvi napad se je zgodil, ko so iraški policisti delili humanitarno pomoč razseljenim družinam, so sporočili z iraškega notranjega ministrstva. Med mrtvimi je 10 policistov in pet otrok.

V drugem napadu pa se je samomorilski napadalec v mestu Mukdadija severovzhodno od Bagdada razstrelil v restavraciji in pri tem poleg 45 smrtnih žrtev, med katerimi je bilo sedem romarjev, terjal tudi 55 ranjencev. Restavracija je bila polna iranskih romarjev, ki so bili na poti v šiitsko sveto mesto Karbala južno od Bagdada.

Do novega prelivanja krvi je v Iraku prišlo v trenutku, ko so iraške varnostne sile sporočile, da so v Bagdadu prijele enega najbolj iskanih mož v državi, voditelja iraškega krila mednarodne teroristične mreže Al Kaida, Islamska država Irak, Abuja Omarja al Bagdadija, so zapisali na STA.

Po mnenju nekaterih Iračanov bo nasilje v državi še raslo, saj se oborožene skupine pripravljajo na volitve, ki jih bodo izvedli konec leta. Iraške oblasti pa poudarjajo, da bodo skušale Al Kaida in druge skupine testirati iraške varnostne sile, saj se ameriške sile že pripravljajo za umik iz velikih iraških mest, državo pa bodo zapustile konec leta 2011, so zapisali na Reutersu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.