Svet
0 ogledov

Številni pokopani pod ruševinami

Edina trenutno dostopna fotografija elektrarne po nesreči. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
V novi elektrarni v mestu Middletownu v ameriški zvezni državi Connecticut je eksplodirala plinska napeljava. Potrjeni sta dve smrtni žrtvi, "več deset" je ranjenih. Številni so še pod ruševinami.

Lokalni mediji poročajo, da je eksplodiralo v elektrarni Kleen okoli 11.30 po lokalnem času.

Povsod so trupla.
Priča

Na prizorišču so helikopterji in vozila nujne medicinske pomoči. Iz plinske cevi je sprva bruhal ogenj, dovod plina pa so nato uspeli zapreti.

Policija pravi, da bo število žrtev "veliko". Po prvih podatkih medicinskega osebja sta umrli dve osebi, okoli sto pa jih je ranjenih, po nekaterih podatkih bi bilo ranjenih lahko celo do 250 ljudi. Med njimi so štirje ljudje v kritičnem stanju. Vendar pa bi lahko število žrtev še precej naraslo, saj očividci poročajo o številnih truplih. V času eksplozije je bilo v elektrarni več deset konstrukcijskih delavcev. Številni naj bi bili še vedno zakopani pod ruševinami.

Glavna stavba elektrarne je zaradi eksplozije popolnoma razdejana.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Eksplozija v elektrarni, ki ima moč 620 megawatov, je bila tako močna, da so jo čutili tudi v sosednjih mestih, nad Middletownom pa se dviga oblak črnega dima. Elektrarna je sicer kombinirana, lahko deluje na plin in olje. Obrat je popolnoma nov in sploh še ni bil v uporabi, v omrežje naj bi ga priključili šele poleti. Nesreča se je zgodila med testiranji.

Middletown leži okoli 40 kilometrov južno od glavnega mesta zvezne države Hartford. Zvezna država Connecticut sicer leži na skrajnem severovzhodu ZDA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.