Svet
6 ogledov

"Število mrtvih bo še naraščalo"

Žurnal24 main
V nesreči čolna z okoli sto priseljenci, ki se je včeraj raztreščil ob skalah avstralskega otoka, je verjetno umrlo 60 ljudi.

Avstralski reševalci so doslej iz morja potegnili 28 trupel, med katerimi je bilo sedem otrok, 42 ljudi pa je nesrečo preživelo. "Računati moramo, da bo število mrtvih še naraščalo," je dejala avstralska premierka Julia Gillard. Do nesreče je prišlo, ker je čolnu odpovedal motor in ga je začelo nositi proti skalam.

Lesen čoln s priseljenci, ki so želeli v Avstralijo, je priplul z okoli 360 kilometrov oddaljenega indonezijskega otoka Java. Večina nezakonitih migrantov je bila Iračanov in Irancev, ki so nameravali v Avstraliji zaprositi za azil.

Indonezija oziroma otok Java je najpogostejši cilj beguncev iz Azije. V tamkajšnjem begunskem taborišču je trenutno okoli tri tisoč ljudi, ki čakajo na odločitev avstralskih oblasti o azilu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.