Svet
17 ogledov

Število žrtev močnega potresa preseglo 250

Potres v Pakistanu
1/3
Reuters
V Pakistanu dan po uničujočem potresu preštevajo žrtve. Do zdaj so jih našteli več kot 250, se pa bojijo, da jih je pod ruševinami še mnogo več.

V Pakistanu je na tisoče ljudi noč preživelo na prostem. Zgodilo se je tisto, česar so se najbolj bali. Pod ruševinami porušenih hiš so našli številna trupla. Tako se je število žrtev včerajšnjega potresa povečalo na več kot 250, poškodovanih naj bi bilo najmanj 373 ljudi. Sreča v nesreči je le, da je potres najbolj prizadel pokrajino Balučistan, ki je najredkeje naseljena.

V pokrajini Avaran je po besedah oblasti podrtih kar 90 odstotkov hiš, uničena so cela naselja in prekinjene vse komunikacijske linije.

Potresni sunek pa je bil tako močan, da je zaradi njega v Arabskem morju nastal nov, devet metrov visok in sto metrov dolg otok.

Na pomoč so poleg vojske prišli tudi helikopterji, ki so bili prvi na težko dostopnem hribovitem območju na meji med Iranom in Afganistanom.

Magnituda potresa je bila ocenjena na 7,7.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.