Svet
23 ogledov

Število žrtev napada v Belgiji naraslo na pet

Napad liege belgija EPA
Torkov pokol v Belgiji je po zadnjih podatkih zahteval pet smrtnih žrtev, več kot sto ljudi je ranjenih. Iz bolnišnice v Liegeu so sporočili, da je v jutranjih urah za posledicami napada umrla 75-letna ženska.

Preiskava o vzrokih za pokol, ki je delo 33-letnega Nordina Amranija, še poteka, so pa Amranijevi odvetniki dali vedeti, da bi njegovo dejanje lahko bilo dejanje iz obupa zaradi strahu, da bi moral nekdanji obsojenec vnovič za zapahe. Amrani je v torek s strelnim orožjem in granatami sejal smrt v središču mesta, dan po napadu pa so v lopi ob Amranijevem domu našli še truplo 45-letne ženske. Po poročanju Reutersa je poškodovanih 120 ljudi, še 40-im pa so morali nuditi pomoč zaradi hudega šoka.

V belgijskem parlamentu naj bi se sicer prav danes začela razprava o zakonu o posedovanju orožja in sledenju nekdanjim zapornikom na pogojnem izpustu.

Bil je star znanec policije in v preteklosti je zakon kršil najmanj 20-krat. Septembra 2008 je bil zaradi gojenja marihuane in nezakonitega posedovanja orožja obsojen na 58 mesecev zapora in je bil na pogojnem izpustu, v torek pa bi se moral zglasiti na pogovoru na policijski postaji.

Komentarjev 1
  • privat 16:36 15.december 2011.

    evropska igra namišlene demokracije se razpleta...samo kdaj bojo fašisti (bogati)popustili in namenili vsaj osnovne pravice ljudem?? ne glede na kožo,ne glede na izobrazbo,ne glede na vero,ne glede na prepričanja...EU v tem smislu ne bo popustila!! Posledično se bo to in ...prikaži več se reflektira tudi pri nas...