Svet
3167 ogledov

Potonil trajekt, mrtvih več deset ljudi

Trajekt nesreča Epa
Koliko ljudi je bilo na krovu, ko se je trajekt prevrnil, ne vedo natančno.

Na tanzanijski strani Viktorijinega jezera se je v četrtek prevrnil trajekt, pri tem pa je umrlo najmanj 86 ljudi. Rešili so skoraj 100 ljudi, številne še pogrešajo. Na krovu trajekta naj bi bilo okoli 300 potnikov, natančno število potnikov ni znano.

Ladja se je ponesrečila v bližini pristanišča pri otoku Ukara, ki leži na jugovzhodu tega največjega jezera v Afriki in ki si ga ob Tanzaniji delita še Uganda in Kenija. Trajekt je bil na poti iz kraja Bugolora in je potonil le nekaj metrov pred pomolom.

Zakaj se je ladja prevrnila na bok, ne vedo. Poleg potnikov je ladja tovorila še žito in cement in oblasti domnevajo, da je bil morda tovor napačno naložen oz. da je bila ladja preobremenjena.

Kot je sporočil tamkajšnji guverner, število žrtev še narašča. Doslej so našli 86 trupel, iskalna akcija pa se po nočni prekinitvi nadaljuje tudi danes.

Našli so tudi okoli 100 preživelih, a jih je več v slabem stanju, je po poročanju dpa še povedal tamkajšnji guverner John Mongella.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.