Svet
1 ogledov

Število žrtev še narašča

Celotno poslopje je v dobrih desetih minutah zajel ogenj. Žurnal24 main
V bolnišnici sta za posledicami požara, ki je v prvih minutah novega leta zajel bangkoško diskoteko, umrli še dve osebi. Več kot dvajset se jih še bori za življenje.

V požaru je tako umrlo najmanj 61 ljudi, je sporočilo zdravstveno osebje. 30-letnica in 26-letnica sta zaradi hudih opeklin, ki sta jih utrpeli v požaru, umrli v petek.  Najmanj 20 turistov iz Japonske, Avstralije, Belgije, Velike Britanje, Singapurja, Južne Koreje, Francije in ZDA še zdravijo v bolnišnici.

 

Priljubljeno zbirališče

Diskoteko Santika v priljubljeni soseski Bangkoka so radi obiskovali tako tujci kot tudi pripadniki domačega visokega sloja.

Ekipa forenzikov ima težko delo. Potrdili so, da je med žrtvamu Singapurčan Teo Sze Siong, še vedno pa jim ni uspelo identificirati petnajst žrtev.

Vzrok požara še ni znan
Policija še ni preiskuje, kaj naj bi bil vzrok požara. Sumijo, da so požar povzročila pirotehnična sredstva. Ugotavljajo, ali so za požar kriva pirotehnična sredstva organizatorja ali obiskovalcev. Klub naj tudi ne bi imel obnovljenega požarnega dovoljenja.

Notranji minister Chavarat Charnvirakul je v petek dejal, da bi lahko požar prizadejal še en udarec ugledu države, ki jo pretresajo politični nemiri. "Okrepiti moramo ohlapne zakone,“ je med obiskom poškodovanih v bolnišnici dejal minister. Poudaril je, da se kaj takega lahko zgodi kjerkoli, da pa se take stvari ne smejo dogajati zaradi malomarnosti.

Policija je zaenkrat vložila obtožnico zoper lastnika diskoteke Wisutha Setasawata, ker je v diskoteko dovolil vstop mladoletnim obiskovalcem. Med mrtvimi je namreč tudi 17-letnik.  
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.