Svet
3 ogledov

Število žrtev še naraslo

Samomorilski napad v Volvogradu v Rusiji. Reuters
Število žrtev dveh samomorilskih bombnih napadov v ruskem mestu Volgograd se je povzpelo na 33, potem ko sta zaradi poškodb umrli še dve osebi.

Umrli sta še ena žrtev nedeljskega napada na železniški postaji in ena žrtev ponedeljkove eksplozije na avtobusu.

Število smrtnih žrtev prvega napada, za katerim naj bi stala samomorilska napadalka, se je tako povečalo na 18, medtem ko je v napadu na avtobusu umrlo 15 ljudi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Okrepili varnostne ukrepe

Ruski predsednik Vladimir Putin je po drugem samomorilskem napadu v Volgogradu v dveh dneh odredil okrepitev varnostnih ukrepov po vsej državi. Napada sta povečala zaskrbljenost pred zimskimi olimpijskimi igrami, ki bodo v ruskem Sočiju. Igre se bodo začele 7. februarja.

Odgovornosti za napada ni prevzel še nihče, ruske oblasti pa bodo krivca po vsej verjetnosti iskale v regiji Severnega Kavkaza, kjer se islamisti že leta bojujejo proti ruskim varnostnim silam. Vodja islamističnih upornikov Doku Umarov je svoje privržence že pozval, naj bodo med olimpijskimi igrami dejavni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.