Svet
11 ogledov

Štiri aretacije v vrstah časopisa The Sun

Žurnal24 main
Štirje sedanji in nekdanji uslužbenci The Sun-a so bili danes aretirani. Policija jih je prijela v sklopu preiskave glede ponujenih plačil uslužbencem policije. Aretirali so tudi enega uslužbenca policije.

Trojico so policisti prijeli danes zjutraj na njihovih domovih. Četrti uslužbenec The Sun-a se je na policijsko postajo odpravil sam potem, ko ga je policija iskala na napačnem naslovi. Medtem ko je bil v službi, so aretirali tudi 29-letnega uslužbenca policije. Zaslišanja še potekajo, po navedbah Sky Newsa pa naj bi bili prijeti urednik novic Chris Pharo, urednik črne kronike Mike Sullivan, bivši sodelavec Graham Dudman in Fergus Shanahan, prav tako bivši namestnik urednika.

The Sun je del mreže News International, ki je izdajala tudi News of the world - kot je znano, so tega ukinili po več prisluškovalnih aferah. S Scotland Yarda so sporočili, da so preiskave povezane s sumom podkupovanj in da ne gre za to, da bi "novinarji razkrili zaupne vire v povezavi z informacijami, ki so bile pridobljene legitimno".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.