Svet
4 ogledov

Štirje mrtvi na železniških tirih

Na železniški progi Novo mesto–Črnomelj so neznanci na železniške tire položili iStockphoto
Na Hrvaškem odmeva huda železniška nesreča, do katere je prišlo v Slavoniji. Umrli so štirje ljudje.

Nekaj minut po eni popoldne je na progi Vinkovci – Drenovci – državna meja prišlo do hude nesreče, v kateri je vlak trčil v osebni avtomobil. Štirje ljudje so bili na mestu mrtvi, še dva sta hudo poškodovana, poročajo hrvaški portali.

Cestni prehod čez železniško progo je sicer označen z Andrejevim križem in stop znakom. Kako se je zgodilo, da je avtomobil na progi znašel ravno v trenutku, ko je po njej pripeljal tovorni vlak, bo pokazala policijska preiskava, ki je še v teku.

Po pisanju hrvaškega Jutarnjega lista je bila v avtomobilu družina iz Otoka, ki jo je na grob njihovih sorodnikov ob dnevu spomina na mrtve peljal njihov prijatelj. V nesreči je slednji umrl, ravno tako mama in dve najstniški hčerki omenjene družine. Oče in še mladoletni sin sta hudo poškodovana.

Po prvih podatkih je strojevodja, ki je opazil avtomobil na tirih, zaviral in z zvočnim signalom opozarjal na prihod vlaka, vendar je kljub temu prišlo do tragične nesreče. 

Medtem še vedno poteka tudi preiskava železniške nesreče, ki se je pred dnevi zgodila v Sloveniji, ko je potniški vlak trčil v delovni stroj na progi. Neuradno naj delavci ne bi upoštevali navodil. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.