Svet
10663 ogledov

''Štirje od petih duhovnikov so geji''

Vatikan EPA
Francoski novinar v svoji novi knjigi opisuje "korupcijo in dvoličnost znotraj katoliške cerkve".

"Nekateri od vidnejših predstavnikov katoliške cerkve, ki javno napadajo homoseksualnost, so sami homoseksualno usmerjeni," v knjigi z naslovom In the Closet of the Vatican, ki bo izšla prihodnji teden, trdi francoski novinar in pisec Frédéric Martel. "Osemdeset odstotkov delujočih duhovnikov v Vatikanu je gejev, četudi niso nujno spolno aktivni."

V knjigi, ki ima 570 strani, je Martel po navedbah založnika Bloomsbury raziskoval "osupljivo razsežnost korupcije in hipokrizije v srcu Vatikana"

Knjiga bo prihodnjo sredo izšla v osmih jezikih v 20 državah, istočasno z odprtjem konference o spolnih zlorabah v Vatikanu, na kateri se bodo zbrali škofje z vsega sveta. 

Opravil 1500 intervjujev

Martel, ki je bil tudi svetovalec francoske vlade, je v času priprave na pisanje knjige opravil 1500 intervjujev, vključno z 41 kardinali, 52 škofi, 45 papeževimi ambasadorji in diplomatskimi predstavniki, 11 člani švicarske straže ter več kot 200 duhovniki in semeniščniki. 

Veliko jih je spregovorilo o razmerah v vatikanski kuriji: "Pravilo je, da bolj kot je klerik homofoben, večja verjetnost je, da je gej."

Avtor knjige za primer navaja pokojnega kolumbijskega kardinala Alfonsa Lópeza Trujilla, ki je v Vatikanu zasedal enega pomembnejših položajev. Bil je goreč zagovornik cerkvenega pristopa, ko je šlo za mnenje o homoseksualnosti in nasprotovanju kontracepciji, obenem pa so bili pri njem stalne stranke moške prostitutke. 

Martel poudarja, da so nekateri gejevski duhovniki sprejeli svojo seksualnost, nekateri imajo diskretne odnose, obnašanje drugih pa je z vidika spolnih odnosov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 18
  • sam50 12:19 14.februar 2019.

    Čista petka,ker ta peti je ponavadi v tistem velikem sodu z luknjo....

  • Amelie_Downes 10:01 14.februar 2019.

    Google zdaj plačuje $ 526 do $ 937 vsake tri dni za delo na spletu od doma. To delo sem se pridružil pred mesecem dni in v prvem mesecu tega dela sem zaslužil 27.492 $. To delo je res neverjetno ...prikaži več in mi daje vsak dan odličen dohodek s krajšim delovnim časom. Vsaka oseba lahko zdaj na tej spletnii strani z lahkoto dobi več dohodka >>>>>>>>>>>>>>>>>>>> www.WebJob98.Com

  • satir 07:28 14.februar 2019.

    Trdim, da v cerkveni inštituciji (ne v veri !!) iščejo zatočišče predvsem tisti, ki so "drugačni", katere družba ne bi sprejela kot drugačne, tisti, ki si ne upajo izpostaviti svoje nravi, zato pobegnejo v varen pristan spoštovane inštitucije, zato se ...prikaži več tam kopiči vse kar ne bi smelo, vsaj zaradi vzroka ne. Ker normalen moški, težko zavrže željo po spolnosti, partnerju in družini zaradi klica vere. "Drugačen" pa lažje igra vlogo duhovnega očeta kot partnerja in pravega očeta.