Svet
6 ogledov

Štirje prijeti v protestih

Slika torkovega protesta v Zagrebu. (Foto: Tomislav Miletić/Pixsell)
1/9
Žurnal24 main
Na Markovem trgu v Zagrebu se je danes popoldne zbralo dvesto ljudi, ki so protestirali proti vladi. Policija je štiri protestnike pridržala.
HDZ, lopovi, Jaca, odidi!
Protestniki so premierko Jadranko Kosor pozivali k odstopu

Policija je pridržala štiri protestike, ostali so se razšli. Predstavnik vlade Mladen Pavić je protestnikom dejal, da Hrvaška svoje oblasti ne menja na ulici, ampak na volitvah.

Poziv k protestu prek Facebooka
"
Ta vlada ni legitimna. Volitve je dobila z ukradenim denarjem. Najprej so ljudem pokradli denar, potem pa so zmanipulirali volitve," je povedal organizator protestov Igor Pernar.

Policisti so ga, ker je poskušal prestopiti ogrado, pridržali. Pridržali so še enega moškega, ki je oblečen v ovco ravno tako želel preskočiti ograjo, enega pa so pridržali, ker je imel pri sebi pirotehnična sredstva.

Fotografije protestov si oglejte tukaj.

Protesti so bili organizirani preko Facebooka, udeleženci pa so bili večinoma študenti, poroča Večernji list.

Protestniki so zahtevali še nacionalizacijo tujih bank in ukinitev TV-naročnine. "HRT, cenzuriraj tole: želimo ukinitev obveznega prispevka," je pred priprtjem še povedal Pernar.

Zbrali 61.621 podpisov
Hrvaški laburisti - stranka dela so na novinarski konferenci v Zagrebu sporočili, da so zbrali 61.621 podpisov za odstop vlade premierke Jadranke Kosor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.