Svet
18 ogledov

Sto tisoč evrov na gladini Donave; čigav je denar in čigav bo

razno 05.09.11. evri, bankovci, denar, foto: shutterstock Žurnal24 main
Policija z Dunaja si še vedno prizadeva najti izvor denarja, ki se je v soboto znašel na gladini Donave. Šlo je za sto tisočakov.

Ne zgodi se vsak dan, da bi toliko denarja po 100 in 500 evrskih bankovcih mirno plavalo po gladini reke. Kot je potrdila dunajska policija, je šlo za okrog sto tisoč evrov; izvor denarja še vedno niso uspeli razkriti. Kot so potrdili avstrijskim medijem, v bližini območja, kjer je na gladini plaval denar, ni prišlo do nobenega zločina, kot bi bil recimo rop banke ali kaj podobnega. Denar tudi ni ponarejen, kar je policija najprej preverila.

Plavajoči bankovci so enega izmed mimoidočih zvabili, da se je pognal v reko in začne hitro zbirati denar. Drugi slučajni mimoidoči, ki še niso opazili, kakšno bogastvo na svojih valovih nosi Donava, so poklicali policijo, ker so bili prepričani, da se mladenič namerava ubiti.

Mladenič nam je ovedal, da je denar zbiral zato, da bi ga predal policiji,” je medijem povedal tiskovi predstavnik dunajske policije. V Avstriji namreč velja pravilo, da vsak, ki najde denar in ga preda policiji, lahko zahtva od pet do deset odstotkov najdene vsote. Če pa se v roku leta dni ne oglasi lastnik denarja, najditelju pripada ves denar. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.