Svet
4285 ogledov

Sto voznikov sledilo Googlu in obtičalo sredi polja

Google map
Vozniki so se držali za glavo, ker so sledili Googlovim navodilom.

Da tehnologiji ne gre vedno zaupati, med drugim kaže zadnji primer iz Colorada v ZDA, kjer je okoli sto voznikov obtičalo sredi polja, ker so sledili navodilom Googlovega zemljevida.

Na t. i. Peña Boulevard, cesti, ki vodi do Denverskega mednarodnega letališča, se je v nedeljo zgodila prometna nesreča, zaradi katere je nastal velik zastoj. 

Alternativna pot je bila zaradi dežja v blatu

Googlova aplikacija je voznikom predlagala obvoz preko alternativne poti, ki je vodila čez polje, a se je zaradi predhodnega deževja in avtomobilov spremenila v veliko blatno površino, v kateri je obtičalo več avtomobilov. 

Med vozniki je bila tudi Connie Monsees, ki je bila na poti na letališče, da bi tam pobrala svojega moža. 

Preden je odšla na pot, je preverila stanje na cestah in ugotovila, da je zaradi prometne nesreče na Peña Boulevard zastoj. Googlova aplikacija ji je predlagala alternativno pot. 

"Kolona avtomobilov je bila pred mano, zato sem si mislila, da je pot najbrž v redu," je povedala za ameriške medije. Njen avtomobil je k sreči imel štirikolesni pogon in je zvozila, a mnogi drugi so obtičali v blatu in posledično zaradi njih preostali vozniki v koloni. 

"Vedno upoštevamo različne faktorje, ko določamo vozne poti, vključno z velikostjo poti in razdaljo," so za ameriške medije povedali pri Googlu. "Trudimo se, da bi zagotovili najboljša navodila za pot, a včasih pride do nepredvidljivih okoliščin, kot je vreme. Spodbujamo voznike, da spremljajo okoliščine na terenu in se prilagodijo voznim razmeram."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.