Svet
8 ogledov

Sto zdravnikov bo igralo klasiko

Zdravniki Profimedias
Orkester, v katerega se je združilo sto zdravnikov iz 20 držav, bo v berlinski dvorani Konzerthaus zaigral v dobrodelne namene.

Orkester, v katerega se je združilo sto zdravnikov iz 20 držav, bo 25. aprila v berlinski dvorani Konzerthaus zaigral v dobrodelne namene. Na sporedu bodo dela Richarda Wagnerja, Antonina Dvoržaka in Roberta Schumanna. The World Doctors Orchestra bo izkupiček od prodaje vstopnic namenil Fundaciji Michael, ki pomaga obolelim za epilepsijo.

 

 

The World Doctors Orchestra je bil ustanovljen leta 2007, vodilo njegovega delovanja je ljubezen do glasbe povezati z osveščanjem o različnih zdravstvenih temah. Doktorji bele halje za večerne toalete zamenjajo dvakrat ali trikrat letno in nastopajo na dobrodelnih dogodkih. Vaje orkestra vodijo izkušeni glasbeniki. Prvi koncert so doktorji izvedli leta 2008 v Berlinski filharmoniji.

Kar 55 od stotih članov The World Doctors Orchestra prihaja iz Nemčije. Med njimi je tudi Bettina Schmitz, vodja Fundacije Michael in primarij bolnišnice Vivantes Humboldt.

Orkester se odpravlja na turnejo po ZDA in Kanadi, koncertiral bo tudi na Barbadosu. V letu 2016 načrtujejo turnejo po Tajski in Romuniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.