Svet
41 ogledov

Stockholm nova tarča IS?

Švedska policija EPA
Švedske oblasti so danes potrdile, da intenzivno preverjajo informacije, da naj bi bil Stockholm nova tarča teroristov Islamske države.

Švedski Daily Exppressen je danes objavil informacijo iraških obveščevalnih služb, ki nakazujejo, da je sedem ali osem borcev Islamske države uspelo pripotovati v državo z namenom, da pripravijo napade na civilne tarče.

"Potrjujem, da intenzivno sodelujemo z našimi lokalnimi in mednarodnimi partnerji, da bi preverili informacije, ki smo jih prejeli," je švedskim medijem povedala predstavnica za stike z mediji švedske varnostne službe Sirpa Franzen. O podrobnostih ni želela govoriti. "Dokaj pogosto prejmemo informacije takšnega tipa, ki so včasih natančne, včasih pač ne," je skopo dodala.

Komentarjev 2
  • kapibara 13:49 26.april 2016.

    Tega pa NE povedo, da njihovi davkoplačevalci plačujejo psiho pomoč (vietnamski sindrom ), vsem ,ki so se žal živi,vrnili iz tujih bojiš- tujcem, z državljanstvom ..?? !! .-( in pa za socializacijo v prostoru, jim CELO plačujejo tečaje ostrostrelca.. :-0 ?? !!

  • Mahi 13:40 26.april 2016.

    Uspelo. Pa saj so jim bila na široko odprta vrata tudi čez Slovenijo. Čeprav je Šefic trdil da med begunci ni teroristov. To je prav tako v enem intervijuju trdil tudi obrambni strokovnjak FDVjevski nakladač Grošelj....