Svet
17 ogledov

Stoletne poplave na Balkanu

POPLAVA, HRVAŠKA, METKOVIČ
1/11
Žurnal24 main
Zaradi narasle reke Drine so v Bosni in Hercegovini, Srbiji in Črni gori razglasili izredne razmere. Omenjena reka je namreč dosegla najvišji vodostaj v zadnjih stotih letih.

Oblasti so morale z območij ob reki Drini evakuirati več tisoč ljudi. V bosanskem mestu Foca je reka ponekod segla do drugega nadstropja stanovanjskega bloka.

Fotografije poplavljenih območij si oglejte v GALERIJI.

Nek prebivalec mesta Goražde pa je reko primerjal z jezerom. "To območje je zelo priljubljeno med raftarji, ampak če se bo to nadaljevalo, bodo lahko v mesto priplule velike ladje, res je nepredstavljivo," je za AP dejal Muris Ražanića.

Na nasprotnem bregu reke, v Srbiji in Črni gori, so oblasti prav tako evakuirale več tisoč ljudi. Na celotnem območju pa je prišlo tudi do izpada električne energije, zaradi poškodb vodovoda pa je več gospodinjstev ostalo brez pitne vode.

Oblasti na severu Bosne se bojijo, da bi lahko bregove prestopilo še več rek. Reka Neretva na jugu Hrvaške je dosegla najvišji vodostaj v zadnjih 50 letih. Zaradi narasle reke Lika pa so oblasti že izvedle evakuacijo mesta Kosinj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.