Svet
20 ogledov

Stoletnica še vedno dela šest dni na teden

Stoletnica WGRZ
Čeprav je dopolnila že sto let, Felimina Rotundo še vedno dela v lokalni čistilnici šest dni na teden vsak dan enajst ur. In nič ne kaže, da bi kmalu odnehala.

Rotundova pride vsak dan v službo ob sedmi uri zjutraj, kjer v čistilnici College Laundry Shoppe v mestu Buffalo v ameriški zvezni državi New York pomaga pri čiščenju oblačil, poroča newyorška lokalna TV postaja WGRZ.

Domov odide ob šestih popoldne in kljub enajst urnemu delovniku pravi, da ne bi spremenila prav ničesar. Poudarja, da hodi v službo predvsem zato, da je zaposlena, sicer ji postane dolgčas.

Na upokojitev sploh ne pomisli, prepričana je, da starejši ljudje ne bi smeli sedeti križem rok, ker je to potrata časa.

Na vprašanje katera starost bi sicer bila za ljudi najbolj primerna za upokojitev odgovarja, da bi se lahko upokojili pri 75 letih, a le, če imajo težave z zdravjem.

Rotundova se je rodila leta 1915 in je avgusta letos dopolnila sto let. Dela že 85 let, samo v kraju, kjer danes prebiva, kar 40 let.

"Tukaj bom delala, dokler bom lahko hodila, upam da bo to še dolgo," je še povedala. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • jankop 07:25 24.oktober 2015.

    To so sanje naše vlade.Delat do smrti da lahko pobira davke,prispevke in si polni žepe.

  • ojla 12:52 23.oktober 2015.

    Še več takšnih,to je potem lepa in smiselna starost.No vidite, da znajo tudi upokojenci biti koristni in niso samo breme naši družbi .

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 21:38 20.oktober 2015.

    Večina ni tako zdravih, čilih in dobrih genov za kej tazga. Lepo je da njej to uspeva ampak da bi pa to posploševal na ostale je pa neumnost.