Svet
32 ogledov

Stop kajenju v Španiji

(Foto: iStock) Žurnal24 main
V barih in restavracijah odslej ne bo mogoče več kaditi tudi v Španiji. Prav tako bo kajenje prepovedano na otroških igriščih ter dvoriščih ob šolah in bolnišnicah.

V Španiji z današnjim dnem v veljavo stopa eden najbolj strogih protikadilskih zakonov v Evropi, ki prepoveduje kajenje v barih in restavracijah. Prav tako bo odslej prepovedano kaditi na otroških in šolskih igriščih ter na notranjih dvoriščih bolnišnic. Lahko pa bodo kadilnice uredili v psihiatričnih ustanovah in zaporih. 

Novi zakon je v Španiji, kjer je kajenje močno ukoreninjeno že pred uveljavitvijo zakona, povzročil precej razburjenja. Gostinci so predvsem opozarjali, da je bare in restavracije že tako prizadela gospodarska kriza, zdaj pa naj bi jih udaril še protikadilski zakon.

Zakon, ki je bil v veljavi od leta 2006 do sedaj, je kajenje preganjal z delovnih mest, javnega prevoza in trgovin, lastniki barov in restavracij pa so se lahko sami odločali, ali bodo še naprej dovoljevali kajenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.