Svet
13 ogledov

Storil, kar si je vedno želel: Ubijati ljudi

Požar Reuters
Američan, ki je zanetil požar in nato streljal na gasilce, je v poslovilnem pismu pojasnil, zakaj je to storil.

Moški, osumljen, da je včeraj streljal na gasilce, ki so prihiteli gasit ogenj, je napisal presunljivo poslovilno pismo, poroča BBC News.

Policisti so ga identificirali kot 62-letnega Williama Spenglerja, ki je imel tri puške, nameraval pa je do tal požgati svojo sosesko. V pismu ni zapisal motiva, zakaj je imel take načrte, sporočil je le, da je načrtoval "narediti, kar je vedno želel - ubijati ljudi".

Do tragedije je prišlo v ameriškem mestu Webster ob jezeru Ontario. Gasilci so bili poklicani, češ, da gori neka hiša. Ko so prispeli do naselja, je moški začel streljati na njih. Ubil je dva gasilca, še dva je ranil. V požaru je zgorelo sedem domov.

Strelec si je sodil sam

Kot je povedal predstavnik policistov Gerlad Pickering, je Spengler domnevno sodil tudi sebi. Ustrelil naj bi se v glavo.

Policist je pojasnil, da je moški uporabljal enako orožje, kot je bilo uporabljeno na pokolu na šoli, ki je 14. decembra pretresel tako Združene države Amerike kot ves preostali svet.

William Spengler | Avtor: Reuters Reuters
Obsojeni kriminalec ne bi smel imeti orožja

Spengler je že odslužil 17 let zapora zaradi umora svoje 92-letne babice, ki jo je leta 1980 pokončal s kladivom. Od leta 1998, ko so ga pogojno izpustili, naj ne bi vzbujal pozornosti policistov.

Kot obsojeni kriminalec Spengler ne bi smel imeti orožja, še poroča BBC News.

Bo med žrtvami tudi sestra?

Policija je še pojasnila, da je moški gasilcem nastavil past, saj naj bi sam podtaknil požar v lastni kleti. Njegova starejša sestra, s katero je živel po materi smrti oktobra in za katero sosedje trdijo, da jo je sovražil, je med pogrešanimi.

Je pa policija že našla človeške ostanke v pogoreli hiši, obstaja pa velika verjetnost, da gre za sestro, poroča Associated Press.

Komentarjev 1
  • vicvic 08:11 26.december 2012.

    Da je dobrota sirota se vidi tudi sadaj. Gsilci po m ožnosti tudiprvi prostovoljci so se poslovili s sv eta, zaradi človeka zver.Koliko takih zveri je še med nami? Miru in sreče potrebujemo!