Svet
469 ogledov

Storilčeva žena: Lahko ga je žrtev spomnila na mamo

Umor v središču Reke Nel Pavletic/PIXSELL
Odgovora na vprašanje, kakšen je bil motiv 36-letnika za umor 67-letne ženske v gostinskem lokalu v središču Reke, še ni. Storilcu grozi 40 let zapora.

Storilca so že privedli na tožilstvo, kjer je na torkovem dopoldanskem zaslišanju podivjal in poskušal skočiti skozi okno. Štirje policisti so bili potrebni, da so ga obvladali in odstranili iz stavbe. Zaslišanje so ponovili v popoldanskih urah. Storilec je bil takrat miren in kooperativen.Sodnica je zanj odredila enomesečni pripor. 

Žrtev je 67-letna ženska s prebivališčem v Slavoniji, ki je v zadnjem času živela na Reki. S storilecem naj bi se poznala z ulice – storilec se je preživljal z uličnim petjem. Neki njen znanec je dejal, da se je komaj preživljala, piše Index.hr. 

S posnetkov nadzorne kamere je razvidno, da je storilec vstal s stola in stekel do ženske, jo prijel z obema rokama za glavo in se začel z njo prerivati. Trije moški so ga neuspešno poskušali zaustaviti. Nesrečno žensko je zbil na tla za šankom in začel skakati po njeni glavi. 

Očividci so storilca poskušali zadržati na kraju, a je bil premočan. Načelnik primorsko-goranske policijske uprave Tomislav Dizdar je povedal: "Poskušali so ga zadržati, da ne bi pobegnil iz lokala, a niso uspeli. Fizično je bil veliko močnejši od njih in ta zločinska energija, ki je bila v njem v tistem trenutku, in ves adrenalin sta ga napolnila". 

"Ko je šel od doma, je bil v redu"

Storilčeva žena je za Index.hr povedala, kaj se je dogajalo tistega usodnega jutra. "Zjutraj je bilo vse v redu. Bil je na igrišču Lokomotive, rekel mi je, da je treniral in da ni pijan. V stanovanju je bil pet minut in nato je šel pet. Rekel je, da bo on prinesel kosilo, da bom lahko vadila, ker bi morala imeti koncert. Vse je bilo v najlepšem redu. Nato je v nekem trenutku na vrata potrkala policija," je povedala. 

Policijo je zanimalo, ali je prejšnji večer opazila kaj nenavadnega. Neki znanec naj bi njenega moža prejšnji večer vinjenega videl na Korzu. "Prišel je pozno, ker je tistega dne pel na ulici. Spala sem, ko je prišel, in nisem videla, ali je bil pojan. Zjutraj mi je deloval utrujen, zelo utrujen," je dejala. Podvomila je sicer, da bi mož veliko spil, saj v času, ko je jemal tablete, ni pil alkohola. 

Zakonca sta na Reki živela zadnja dva tedna, po tem ko sta se tja preselila iz Zagreba. Načrtovala sta pot v Ameriko, kjer naj bi si ona gradila kariero. Na Reki naj bi ona imela še zadnji koncert pred potjo v ZDA, kamor naj bi odpotovali 13. februarja.

Leta 2018 sta že živela na Reki, zato ne izključuje možnosti, da je mož žrtev spoznal že takrat. O njej ji sicer ni nič govoril. "Rekel mi je samo, da neki ljudje želijo od njega denar, ko poje na ulici in zaradi tega je bil jezen, a mogoče to nima nobene povezave s tem." 

V preteklosti bil žrtev zlorabe

Kaj bi bil lahko motiv za takšno dejanje, soproga ne ve. Do nje ni bil nikoli nasilen, prav tako ne do drugih, pove o štirinajstih letih, ki sta jih preživela v zvezi. Dodaja pa, da ga je mogoče žrtev spomnila na mamo, ki ga je zlorabljala v mladosti. Po koncu srednje šole naj bi nekaj časa bil tudi hospitaliziran na psihiatriji, a to je bilo še preden sta se spoznala. Postavljena naj bi mu bila tudi diagnoza bipolarne motnje, vendar je pred dvema mesecema prekinil s terapijo, ker ni imel več zdravstvenega zavarovanja. 

Ob koncu je soproga dejala, da ji je iskreno žal za to, kar se je zgodilo. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.