Svet
723 ogledov

Strašljive številke: Toliko novih okužb doslej še niso zabeležili

Covid-19
1/3
Epa
V Indiji potrdili rekordnih 315.000 novih okužb z novim koronavirusom.

Indija je v zadnjem dnevu potrdila skoraj 315.000 novih okužb z novim koronavirusom, kar je največji prirast okužb v enem dnevu doslej na svetu. Bolnišnice v New Delhiju se še naprej soočajo s pomanjkanjem kisika in svarijo, da bodo bolniki umirali, če ne bodo kmalu dobili novih zalog, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po podatkih indijskega ministrstva za zdravje so v zadnjih 24 urah potrdili 314.835 novih okužb, skupno pa 15,9 milijona, kar je druga najvišja številka na svetu. Doslej je za posledicami covida-19 umrlo skoraj 185.000 ljudi, od tega v zadnjem dnevu 2074.

Več zasebnih in javnih bolnišnic v New Delhiju poziva vlado k takojšnji dobavi kisika za več sto bolnikov na ventilatorjih. V New Delhi so v sredo sicer dostavili skoraj 500 ton kisika, vendar je to še vedno premalo, saj jih dnevno potrebujejo okoli 700 ton.

Covid-19 | Avtor: Epa Epa

Lokalna vlada, ki je ne vodi stranka BJP premierja Narendre Modija, očita sosednjim zveznim državam, ki jih vodi BJP, da namenoma zadržujejo dobavo kisika.

Višje sodišče v New Delhiju je v sredo tako naročilo vladi, naj zagotovi varno dostavo zalog kisika od tovarn do bolnišnic po celi državi. "Ne moremo si dovoliti, da ljudje umirajo zaradi pomanjkanja kisika," je dejal sodnik.

V državi v zadnjih tednih beležijo strm porast števila okužb, kar pa je posledica predvsem več množičnih zborovanj, od verskih festivalov do političnih shodov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.