Svet
3293 ogledov

Strašljivo razkritje: Elon Musk z napravo, ki možgane povezuje s telefonom

Elon Musk
1/3
Epa
Elon Musk želi prek Bluetootha povezati vsadek, ki ga bo mogoče namestiti v možgane, s telefonom. Trdi, da bo z napravo lahko mogoče vplivati na motorične funkcije ljudi s poškodbami.

Prvi mož družb Tesla in SpaceX poudarja, da bo naprava Neuralink vsebovala čip, ki bo povezan s tisoč žičkami s premerom manj kot desetina tiste od človeškega lasu. Čip bo imel USB-C povezavo z majhnim računalnikom, ki ga bo oseba nosila zataknjenega za ušesom, je povedal Musk.

Če boste nekaj vtaknili v možgane, si ne želite, da bi zadeva bila velika, je dodal.

Napravo bodo lahko, tako Musk, uporabljali tisti z izgubo spomina, bolniki, ki so preživeli možgansko kap, paraplegiki, tetraplegiki in osebe s podobnimi boleznimi.

Napravo bodo namestili posebni roboti, ki jih bodo upravljali kirurgi. V lobanjo bodo zavrtali luknjice s premerom dveh milimetrov, kamor bodo vsadili čip.

Vmesnik, ki je povezan s čipom, deluje na brezžični tehnologiji, iz glave torej ne bodo štrlele žice, je malo za šalo, malo zares dejal Musk.

Elon Musk | Avtor: Profimedia Profimedia

Poskusne vsadke bi lahko začeli nameščati proti koncu leta 2020. Poseg pa bo cel podoben laserski operaciji oči, pri kateri je treba uporabiti lokalno anestezijo.

Musk poudarja, da je to projekt, pri katerem želijo umetno inteligenco uporabiti tako, da bo imela pozitiven učinek na človeštvo. V podjetje Neuralink je investiral sto milijonov dolarjev.

Kritiki so do načrtov skeptični. Daniel Newman, analitik pri družbi Futurum Research poudarja, da je ideja, da bi nekdo zaupal podatke iz svojih možganov veliki korporaciji, malce strašljiva. Ni zagotovil, da bi jim lahko kar tako zaupali na besedo, še dodaja.

Komentarjev 4
  • Snežinko 06:44 18.julij 2019.

    Da je celotna ideja bedarija in fantazija se vidi na daleč. Najprej govori o MIKROčipu in žičkah debeline desetino lasu, nato pa o USB-C povezavi, katere konektor je velik za pol ušesa. In potem še nekaj trobi o tem, da ...prikaži več mora biti naprava za ušesom majhna??? Današnji slušni aparati so v celoti z vezjem, baterijo in ohišjem manjši od konektorja USB-C!

  • Avatar Saliktarra
    Saliktarra 00:58 18.julij 2019.

    Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Bredhot.Com

  • kvasetotidogajamona 23:29 17.julij 2019.

    da bom imel čip v glavi na bluetooth povezan s fonom pa mi bo en virus shekal čip in me bojo upravljali heckerji kot ki js upravljam characterja pri gta 5