Svet
12 ogledov

Strauss-Kahn in sobarica sta se pogodila

Dominique Strauss-Kahn Reuters
Nekdanji generalni direktor Mednarodnega denarnega sklada (IMF) Dominique Strauss-Kahn in sobarica newyorškega hotela sta se, kot kaže, dogovorila za izvensodno poravnavo, poroča ameriški dnevnik New York Times.

Dominique Strauss-Kahn in sobarica Nafissatou Diallo naj bi dogovor o izvensodni poravnavi dosegla v preteklih dneh, s čimer se po 18 mesecih končuje ta pravna saga. Dogovora še nista podpisala, Strauss-Kahn pa naj bi sobarici ponudil šest milijonov dolarjev poravnave.

Njuni odvetniki na vprašanja novinarjev za zdaj ne odgovarjajo, več pa naj bi bilo znanega prihodnji teden, ko je predvidena obravnava na sodišču v newyorškem Bronxu.

Naj vas spomnimo

Nekdanji prvi mož IMF Strauss-Kahn je bil lani obtožen spolnega napada na sobarico v newyorškem hotelu Sofitel. To je uničilo politično kariero Strauss-Kahna, ki je veljal za najverjetnejšega kandidata francoskih socialistov na letošnjih predsedniških volitvah.

Sodišče v New Yorku je obtožbe proti njemu na koncu umaknilo, a ga je afera stala ugleda v Franciji in položaja vodje IMF. Tako Diallova kot Strauss-Kahn sta se nato odločila še za civilni tožbi.

A se je nekdanji prvi mož IMF znašel sredi še enega spolnega škandala, in sicer da je sodeloval v skupinskem posilstvu v ZDA. Sodniki v Franciji naj bi se do 19. decembra odločili, ali bodo te obtožbe ovrgli.

Komentarjev 1
  • samo.jst 22:45 30.november 2012.

    she's got to her American dream...