Svet
11 ogledov

Strauss-Kahn na sobarici pustil DNK

Ko je sobarica vstopila v sobo, da jo pospravi, naj bi iz kopalnice stopil nag F Žurnal24 main
Vzorec DNK nekdanjega direktorja IMF Dominiqua Strauss-Kahna se ujema s sledovi DNK, ki so jih odvzeli z bluze domnevno spolno napadene 32-letne sobarice hotela Sofitel.
Strauss-Kahn naj bi 14. maja v sobi hotela Sofitel na Manhattnu spolno napadel sobarico. Po aretaciji so ga zaprli, sodnik pa ga je minuli petek izpustil v hišni pripor po plačilu varščine.

Ameriška tiskovna agencija AP ob tem ne poroča, iz česa je vzorec DNK na sobaričini bluzi, ameriški časopis Wall Street Journal in ameriška televizija Fox pa sta poročala, da gre za spermo 62-letnega Francoza. Glede na izjave Strauss-Kahnovega odvetnika Bena Brafmana kaže, da bo obramba poskušala prepričati poroto, da je šlo za spolne odnose brez prisile, čeprav za zdaj ves dogodek zanikajo.

Skrit čakal na svoj plen
Ameriška televizija Fox je v ponedeljek objavila številne nove podrobnosti napada na sobarico. Ta naj bi v 3000 dolarjev na noč vredno sobo vstopila ob 12. uri in se najavila. Soba bi morala biti že prazna, saj bi se moral Strauss-Kahn odjaviti do 11. ure zjutraj. V hotelu zatrjujejo, da so še pred prihodom sobarice preverili, da je soba prazna, Strauss-Kahna niso našli in zdaj sumijo, da se je skril in čakal na svoj plen.

Ko je sobarica vstopila v sobo, da jo pospravi, naj bi prišel iz kopalnice nag Francoz in jo nemudoma napadel. Sama naj bi si zakrila oči, ker naj bi bila globoko verna in sramežljiva. Francoza naj bi poskušala prepričati, da jo pusti pri miru, tudi z lažmi, kot je bila ta, da je pred vrati njen šef. Ko je hotela pobegniti, naj bi ji spodrsnilo na plastičnem časopisnem ovitku, padla je na kolena, Strauss-Kahn pa naj bi takoj skočil pred njo in ji začel v usta riniti svoj penis.

V ZDA naj bi bilo v zadnjih treh letih 10 prijav napadov na sobarice, kar pa ne odraža dejanskih številk. Večina sobaric je namreč nezakonitih priseljenk, ki ne bodo poklicale policije in tvegale izgube službe. Sobarica, ki naj bi jo napadel Strauss-Kahn, je na leto zaslužila nekaj nad 20 tisoč dolarjev in je s svojo 15-letno hčerko živela le v eni od neuglednih četrti Bronx.

Med napadom, ki je trajal pol ure, ga je sobarica prosila, naj jo pusti pri miru in da bo izgubila službo. Samozavestni Francoz naj bi ji zagotavljal, da bo vse uredil, ker je pomemben možakar. Pobegnila naj bi mu tako, da ga je odrinila v kos pohištva. Straus-Kahnn naj bi se udaril, zaradi česar naj bi imel na hrbtu modrico. Televizija Fox poroča tudi o tem, da naj bi policija iz sobe odnesla rjuhe, na katerih so bili sledovi krvi.

Po pobegu iz sobe naj bi se zatekla k sodelavcem, ki so jo vso tresočo poskušali potolažiti. Vse te navedbe uradno ni potrdil še nihče, niti odvetniki obtoženega niti tožilci in odvetnik domnevne žrtve. Strauss-Kahn zdaj čaka na nadaljevanje procesa v začasnem bivališču na jugu Manhattna v stavbi ob aveniji Broadway, ki jo oblegajo novinarji in turisti.

Zaščitimo sobarice!
Začelo se je tudi politično izkoriščanje dogodka, saj je demokratski državni kongresnik Rory Lancman v nedeljo na ulici pred hotelom Sofitel pripravil novinarsko konferenco, na kateri se je zavzemal za večjo zaščito sobaric po newyorških hotelih. Pripravil je ustrezen zakon, ki bi hotelom naložil, da sobarice opremijo s tako imenovanimi gumbi za paniko, da lahko takoj pokličejo na pomoč.

V ZDA naj bi bilo v zadnjih treh letih 10 prijav napadov na sobarice, kar pa morda ne odraža dejanskih številk. Večina sobaric je namreč nezakonitih priseljenk, ki ne bodo poklicale policije in tvegale izgube službe ali izgon iz ZDA. Sobarica, ki jo je domnevno napadel Strauss-Kahn, je na leto zaslužila nekaj nad 20 tisoč dolarjev in je s svojo 15-letno hčerko živela le v eni od neuglednih četrti Bronx.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.