Svet
11 ogledov

Strauss-Kahn obiskal nekdanje sodelavce

Ko je sobarica vstopila v sobo, da jo pospravi, naj bi iz kopalnice stopil nag F Žurnal24 main
Nekdanji prvi mož Mednarodnega denarnega sklada (IMF) Dominique Strauss-Kahn je v ponedeljek popoldne obiskal sedež IMF v Washingtonu, kjer se je srečal z zaposlenimi in tudi s svojo naslednico Christine Lagarde.

Za obisk se je odločil teden dni po tem, ko je newyorško sodišče umaknilo vse obtožbe proti njemu zaradi spolnega napada.

Kot so sporočili iz IMF, se je generalna direktorica organizacije Christine Lagarde s svojim predhodnikom srečala, preden je pozdravil druge zaposlene. Šlo je za osebna srečanja, ki so jih organizirali na njegovo prošnjo.

Prejšnji teden oproščen

Lagardova je bila na čelo IMF imenovana, potem ko je Dominique Strauss-Kahn maja odstopil s položaja, da bi se lahko boril proti obtožbam, da je spolno napadel sobarico v hotelu v New Yorku.

Francoz je minuli teden newyorško sodišče zapustil oproščen obtožb, saj je tožilstvo odstopilo od obtožnice, ker je izgubilo zaupanje v kredibilnost domnevne žrtve. Škandal je Strauss-Kahna med drugim stal ambicij, da bi kot kandidat socialistov na volitvah prihodnje leto postal naslednji francoski predsednik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.