Svet
20 ogledov

Strauss-Kahn organiziral seks zabave?

Dominique Strauss-Kahn Reuters
Preiskovalni sodnik je danes odločil, da se lahko začne sojenje Strauss-Kahnu in še 12 osebam zaradi obtožb o zvodništvu.

Tožilstvo francoskega mesta Lille je sporočilo, da se bo moral Dominique Strauss-Kahn zaradi zvodništva zagovarjati pred sodnikom. Očitajo mu, da je s prostitutkami organiziral več seks zabave, na katere je vabil visoke predstavnike policije in vplivne poslovneže. Strauss-Kahn svoje prisotnosti na teh zabavah ni zanikal, pravi pa, da o prostitutkah ne ve nič in da teh zabav ni organiziral on.

Odvetnik nekdanjega prvega moža Mednarodnega denarnega sklada (IMF) je v prvem odzivu na novico rekel, da se s sojenjem ne obremenjujeta. Proces bo po njunem mnenju le dokazal, da so obtožbe "absurdne".

Že lani je nato tožilstvo proti Strauss-Kahnu vložilo obtožnico zaradi "zvodništva v okviru organizirane tolpe". A sami tožilci so nato junija letos predlagali, da se obtožnica umakne, saj naj ne bi imeli zadostnih dokazov proti njemu.

Preiskovalni sodnik je nato danes odločil drugače. Nekdanji prvi mož IMF in preostala dvanajsterica bodo vendarle morali pred sodišče. Obtožbe proti njim bodo sicer milejše od sprva predlaganih, saj bo šlo le še za "zvodništvo v okviru skupine". Ali se bo tožilstvo na to odločitev pritožilo, še ni znano.

Napadel snažilko

Imidž 64-letnika je po škandalu leta 2011, ko ga je snažilka nekega hotela obtožila spolnega napada, močno načet. Strauss-Kahn je takrat zatrdil, da se je ženska s spolnim odnosom strinjala. Kazenski pregon se je zaradi dvoma v izjave domnevne žrtve končal že leta 2011, civilna tožba pa leta 2012. Snažilka jo je umaknila, potem ko ji je Strauss-Kahn nakazal denar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.