Svet
11 ogledov

Strauss-Kahnov "greh": ni želel plačati

Strauss-Kahn je plačal milijon dolarjev varščine. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Sobarica, ki Dominiqua Strauss-Kahna obtožuje posilstva, naj bi dobro vedela, s kom ima opravka. Zamikal naj bi jo predvsem njegov denar. Medtem ga je doletela nova tožba.

Medtem ko nekdanji generalni direktor Mednarodnega denarnega sklada (IMF) Dominique Strauss-Kahn od petka uživa na prostosti in ga čaka vračilo varščine v višini šest milijonov dolarjev, je sobarica, ki ga obtožuje spolnega napada, v vse večjih težavah. Tožilstvo ima namreč precej težav z dokazovanjem njene kredibilnosti, saj se je v preiskavi pokazalo, da je večkrat lagala.

Po trditvah vira New York Posta je sobarica, ki naj bi za denar že večkrat poprej prodajala svoje spolne storitve, preden je 14. maja letos vstopila v Strauss-Kahnovo sobo v hotelu Sofitel, dobro vedela, s kom ima opravka, in je načrtovala, da bo "globoko segla v njegov žep".

O tem, kaj se je zgodilo po njenem vstopu v sobo, obstaja več razlag, vendar nihče ne dvomi, da sta nekdanji predsednik IMF in sobarica v newyorškem hotelu imela spolne odnose. Viri New York Posta pravijo, da je 32-letna sobarica za svojo spolno storitev od Strauss-Kahna zahtevala denar, vendar je slednji plačilo odklonil, kar je sobarico precej ujezilo.

Dokazi na Strauss-Kahnovi strani

Tožilstvo za zdaj pregona ne namerava opustiti, vendar bo moralo preoblikovati obtožnico. A kot kaže dosedanji razplet dogodkov, bo največ, kar lahko doleti Strauss-Kahna, madež na njegovem ugledu, da je morda varal svojo ženo s prostitutko.

Priljubljenost nekdanjega vodje francoskih socialistov in najverjetnejšega kandidata levice na predsedniških volitvah aprila 2012 je po izbruhu afere maja letos strmo padla, potem ko mu je sodnik zaradi vse večjega dvoma v resničnost obtožb odpravil hišni pripor, pa mu zopet raste.

Izidi zadnjih javnomnenjskih raziskav kažejo, da si skoraj polovica Francozov želi njegove vrnitve v politiko, zaupanje vanj pa raste tudi v vrstah privržencev francoske levice. Strauss-Kahn se glede svojih načrtov za prihodnost še ni želel izjasniti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.