Svet
6 ogledov

Strauss-Kahnu se nasmiha svoboda

Dominique Strauss Kahne EPA
Nekdanjemu prvemu možu Mednarodnega denarnega sklada Dominiqueu Strauss-Kahu se smeje: kot kaže, bo že naslednji teden morda svoboden.

Tožilstvo je namreč sobarico, ki ga je obtožila spolnega napada, poklicalo na nov pogovor, kar si njen odvetnik razlaga kot še en znak tega, da namerava tožilstvo umakniti obtožnico proti Strauss-Kahnu. "Moja interpretacija je, da nameravajo (na sestanku) sporočiti, da bodo opustili bodisi primer v celoti bodisi nekaj točk obtožnice," je za časnik New York Times v soboto dejal odvetnik Kenneth Thomas in pojasnil: "Če ne bi nameravali opustiti obtožb, ne bi bilo nobene potrebe po srečanju z njo."

Tožilec Cyrus Vance je Diallovo povabil na pogovor v ponedeljek, kar je dan pred predvidenim vnovičnim zaslišanjem Strauss-Kahna na newyorškem sodišču. Gre za prvo zaslišanje, odkar je tožilstvo sporočilo, da ima resne dvome v kredibilnost Diallove.

Očitno je tudi sama dojela, da primer stoji na majavih nogah, zato je nedavno vložila civilno tožbo – kar pa je nekoliko nenavadno, glede na to, da kazenski postopek še vedno poteka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.