Svet
31 ogledov

Strela letalo razklala na tri dele

1/7
Na kolumbijskem otoku San Andres je med pristajanjem strmoglavilo letalo, pri čemer je po zadnjih podatkih umrl en človek. Nesrečo je povzročil udarec strele.

V nesreči letala Boeing 737, ki je vzletelo v kolumbijski prestolnici Bogota, je po poročanju Reutersa umrl en potnik, 114 je bilo ranjenih. Poškodovani so bili že prepeljani v najbližjo bolnišnico.

Nesreča se je zgodila v ponedeljek okoli 2. ure zjutraj, ko je med pristajanjem letalo zadela strela. Letalo je zaradi močnega udarca razpadlo na tri dele.

Fotografije nesreče si oglejte TUKAJ.

"Letalo je pristajalo med močno nevihto, ki so jo spremljali udarci strel in močan veter," je zatrdil poročnik kolumbijskih zračnih sil David Barreta. "Pilot letala nam je dejal, da je letalo tik pred pristankom zadela strela. Na kraju dogodka so inšpekcijske službe, ki bodo poskušale ugotoviti dejanski vzrok nesreče," je dodal.

Pilot preprečil katastrofo
Nekateri potniki so izjavili, da je izkušeni pilot preprečil najhujše, piše kolumbijski spletni portal Caracol. Na letalu so bili poleg Kolumbijcev tudi trije Američani in Brazilec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.