Svet
27 ogledov

Strela ubila 11 ljudi

Tudi fotografiranje strel je lahko nevarno. Žurnal24 main
Strela je udarila v kočo v Kolumbiji, kjer so se sestajali duhovni voditelji skupine avtohtonih prebivalcev. Ironija – verjamejo, da strele nosijo posebno sporočilo.

Strela je udarila v kočo s slamnato streho v kraju Sierra Nevada de Santa Marta. Po besedah lokalnih oblasti je koča povsem zgorela, poleg 11 umrlih jih je bilo še 19 ranjenih, vsi imajo zelo hude opekline.
 
Eden od vodji plemena, ki je udar strele in požar preživel, je pojasnil, da imajo strele za njih poseben pomen, prepričani so, da s strelami duhovi kažejo, da je bila Zemlji narejena škoda, ki jo je treba popraviti. "Ko strela udari v gozdu, se zberejo šamani in odločijo, kakšno bi moralo biti darovanje," je povedal Rafael Mojica za časnik El Tiempo.

Pleme Wiwa šteje okoli 13.000 članov, njihovo število se je zmanjšalo zaradi prisilnega preseljevanja, umorov in izginotij, kar je povezano s kolumbijskimi državnimi konflikti, poroča The Guardian. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.