Svet
61 ogledov

Strela ubila dva soseda

Nevihta strela Dalmacija Youtube
V Srbiji odmeva nesrečni primer dveh sosedov; slabo vreme, ki je v sredo zajelo območje pri Nišu, je zahtevalo njuno smrt.

47- in 37- letni sosed sta bila v sredo okrog 21.45, ko so se na širšem območju razbesnele nevihte, na prostem. Vanj je udarila strela, ki je soseda in sorodnika na mestu ubila. Natančne okoliščine njune smrti niso znane, trupli so odpeljali na obdukcijo.

Verjetnost, da človeka udari strela, je zelo majhna, ena proti 700.000, navajajo strokovnjaki.

Slovenija je v Evropi, smo pisali v lanskem poletju, ko so v naši državi divjale številne nevihte, eno najbolj izpostavljenih območij za udar strele. V času intenzivnejših poletnih neviht v Sloveniji zabeležimo tudi do dvajset tisoč strel na dan.

Direktni udar strele v človeka, do katerega običajno pride na prostem, je pogosto smrten; dotična točka, kjer strela udari, je namreč tisoč stopinj Celzija. Pogosteje se tokovi razširijo in na žrtev udarijo tudi s kakega drevesa ali kakega drugega objekta v bližini ali celo z druge osebe, ki stoji v bližini.

Podrobneje o pojavu na tej povezavi.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.