Svet
4 ogledov

Strelca pokopali na neznanem kraju

Adam Lanza Reuters
Konec prejšnjega tedna so pokopali 20-letnega Adama Lanzo, ki je 14. decembra v ameriški zvezni državi Connecticut pobil 20 otrok.

Truplo morilca je dobil njegov oče Peter Lanza, ki je sina pokopal na neznanem kraju.

Adam Lanza je v osnovni šoli Sandy Hook v Newtownu pobil 20 otrok in šest odraslih žensk. Pred tem je doma ustrelil svojo mamo. Ko je prihod policije prekinil njegov morilski pohod na šoli, se je Lanza ustrelil.

Morilčevo mamo, ki je bila ločena od očeta, so pokopali pred tedni v njeni domači državi New Hampshire. Žrtve pokola pa so pokopali v enem tednu po tragediji.

Otroke premestili v drugo šolo

Za preživele šolarje Sandy Hooka se bo pouk nadaljeval šele v četrtek v mestu Monroe blizu Newtowna, kjer so znova odprli nekdanjo šolsko zgradbo.

Osnovna šola Sandy Hook bo ostala zaprta, morda za vedno. Nekateri prebivalci mesta pa jo želijo porušiti.

Pokol je v ZDA oživil razpravo o strelnem orožju, demokrati s predsednikom ZDA Barackom Obamo na čelu pa bodo kmalu predlagali zakon o prepovedi polavtomatskega orožja in preverjanju morebitne kriminalne preteklosti kupcev na orožarskih sejmih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.