Svet
51 ogledov

Strelec na tunizijski plaži naj bi bil pod vplivom drog

Tunizija, napad EPA
Strelec, ki je odgovoren za življenja turistov na tunizijski plaži, naj bi bil v času streljanja pod vplivom drog, najverjetneje kokaina, danes poročajo britanski mediji.

Po pisanju britanskega Daily Maila je prisotnost drog v telesu Seifeddina Rezguija dokazala obdukcija. Zagotovo gre za drogo, najverjetneje kokain ali njemu podoben stimulans. Podrobnosti bodo pokazale dodatne preiskave.

Medtem je tunizijska policija potrdila, da je malo stran od trupla strelca našla neuporabljeno eksplozivno telo. V medijih se že pojavljajo špekuliranja, da je bil strelec enostavno preveč pod vplivom drog, da bi dokončal načrte svojega morilskega pohoda.

Tunizijska plaža po streljanju | Avtor: EPA EPA

Fotografiral žrtve

Kot danes še pišejo britanski mediji, so preživele priče petkovega napada povedale, da se je na neki točki strelec ustavil. "Puško je umel na rami, v roke je vzel telefon, s katerim je fotografiral svoje žrtve in se pri tem na ves glas smejal," je za Daily Mail povedal Paul Short, eden izmed britanskih turistov, ki je preživel pokol na plaži.

Zaposleni v hotelu, kjer je potekalo streljanje je medtem povedal, da se je strelec med streljanjem smejal. "Ko je postrelil vse tiste ljudi, se je smejal, videti je bil srečen. Niti ni poskušal bežati."

Rezgui je bil v hotelu, ki ga je napadel, pred časom zadolžen za animacijo hotelskih gostov; hotel uradno sicer to zanika, medtem ko zaposleni neuradno to potrjujejo. Njegovi študentski kolegi ga opisujejo kot dobrega študenta z visokim povprečjem, prijaznega fanta, ki se mu je gabilo popivanje in zabavanje nekaterih na univerzi. Ne morejo verjeti, da je v sebi skrival tudi plat množičnega morilca.

Tunizijska plaža po streljanju | Avtor: EPA EPA

Študentje v Sirijo

Policiji je bilo poponoma neznano, da je simpatiziral z islamskimi skrajneži. Dvoposteljno sobo v študentskem naselju si je delil še s štirimi kolegi; vsi so mesec dni nazaj izginili, so policiji povedali sosedje. Dodali so še, da so se tudi nekateri drugi iz študentskega naselja pridružili bojem ekstremistov v Siriji. "Nekateri so prišli nazaj študirati, nekateri pa so v Siriji umrli."

Policijska preiskava petkovega pokola traja naprej; policija javnosti za zdaj še ni predala informacij, kaj je med zaslišanji izvedela s strani osumljencev, ki naj bi sodelovali s strelcem.

PREBERITE ŠE:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.