Svet
21 ogledov

Strelec policistov vojni veteran

Streljanje na policiste, Dallas Profimedias
Micah Johnson, ki je včeraj v Dallasu ubil pet in ranil sedem policistov, je deloval sam, se glasi uradno pojasnilo policije.

V napadu, do katerega je prišlo proti koncu protesta zaradi uboja dveh temnopoltih Američanov s strani policistov, sta bila poleg dvanajst policistov ustreljena tudi dva civila, je povedal župan Dallasa Mike Rawlings. Policisti so še tekom napada verjeli, da je za napadom stalo več ljudi, a izkazalo se je, na tej točki preiskave, da je napadalec Micah Johnson deloval sam. "Kot kaže, ni bil povezan s katerokoli mednarodno teroristično organizacijo niti ni bil navdahnjen z njihovo ideologijo," je v New Yorku povedal prvi mož domovinske varnosti Jeh Johnson.

Do domneve, da je v napadu sodelovalo več ostrostrelcev je prišlo zaradi tega, ker je bilo na protestu "20 oboroženih protestnikov, ki so po prvih strelih začeli teči v več smeri" in tako policiste zavedli, da jih je bilo na delu več, je še pojasnil župan Dallasa. Potem ko so policisti s pomočjo robota napadalca ubili, je mesto varno, je še zatrdil Rawlings. Šef tamkajšnje policije je novinarjem povedal, da niso videli druge opcije, kot da so izkoristili bombo robota.

Pred tem je policistom povedal, da je jezen zaradi nespoštovanja temnopoltih, da je jezen zaradi nedavnih ubojev in nasploh na bele ljudi. "Izjavil je, da želi še naprej pobijati svetlopolte, predvsem policiste."

Služil v Afganistanu

Micah Xavier Johnson je bil vojni veteran, ki je med drugim služil v Afganistanu, je včeraj objavila ameriška vojska. Po poklicu je bil tesar in zidar.

Glede na poročanje ameriških medijev 25-letni temnopolti mladenič, ki je živel v predmestju Dallasa prej ni bil kaznovan niti ni povezan s katero izmed radikalnih skupin.

Kot je znano je policija še v teku napada priprla še tri druge osumljence, ki so se izkazali za nedolžne.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 1
  • alibaba 14:53 09.julij 2016.

    Ko pa oni streljajo po civilih je pa vse OK?Še premal jih je!